La policia espanyola va utilitzar dades robades de Pablo Iglesias 72 hores després de la sostracció a Madrid del telèfon mòbil de la seva assessora a Brussel·les, l’1 novembre del 2015, i els va lliurar al director d'Ok Diario Eduardo Inda. Segons el diari digital Público, la policia va incloure a l’informe PISA (Pablo Iglesias Societat Anònima) informació bancària del líder de Podemos que hi havia al telèfon sostret.

Aquest informe va ser elaborat per la direcció Adjunta Operativa de la Policia (DAO), dirigida per Eugenio Pino, que tres dies després del robatori del mòbil el va lliurar a la Unitat de Delinqüència Econòmica (UDEF). A finals de novembre el cap de gabinet del DAO, José Ángel Fuentes Gago va fer arribar l’informe PISA a Eduardo Inda, que el va publicar al mes de gener.

L’informe contenia informació sobre el compte bancari de Pablo Iglesias a Brussel·les i s’apuntava al finançament irregular de la formació i s’especulava sobre l’origen dels fons que allà s’ingressaven, així com una possible ocultació a l’Agència Tributària.

A banda d’Inda, també van tenir accés altres digitals com El Confidencial i El Español. Mesos després, al març del 2016, quan els jutjats van desestimant les querelles presentades contra Podemos basades en aquest informe, comença a circular un segon document PISA, en aquest cas publicat per la SER, on desapareixen les dades sobre el compte bancari i les especulacions sobre un possibe finançament irregular de la formació liderada per Iglesias.

L’espionatge a Pablo Iglesias està sent investigat per l'Audiència Nacional en una peça separada de l’operació Tándem. Entre els investigats hi ha qui va ser el número 2 de comunicació al govern de Pedro Sánchez i exdirector d’Interviú, Alberto Pozas.