L'Audiència Nacional està investigant si la cúpula del ministeri de l'Interior del primer govern de Mariano Rajoy va espiar al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, després que aquest s'hagi personat com a perjudicat en el judici del cas Villarejo.

El suposat espionatge sobre Iglesias es va fer quan Jorge Fernández Díaz va ser el titular d'Interior, i s'hauria iniciat després de les eleccions generals del 2015, quan Podemos va aconseguir ser la tercera força parlamentària al Congrés, i la intenció del Ministeri era evitar un possible pacte de govern entre PSOE, Podemos i els nacionalistes que pogués portar Pedro Sánchez a La Moncloa.

Segons ha publicat aquest dilluns El Confidencial, l'espionatge hauria començat després del furt d'un mòbil a una assistent molt pròxima al líder de Podemos, Dina Bousselham. Ara per ara, el jutjat d'instrucció número sis de l'Audiència Nacional estaria seguint dos línies d'investigació, el primer lloc el mateix furt del mòbil i, en segons lloc, la confecció de l'informe 'PISA' (que no té res a veure amb el programa per evaluar estudiants), que va ser realitzat després que se li robés el mòbil a Bousselham.

Aquest mateix dilluns, Iglesias ha declarat durant uns trenta minuts davant del jutge Manuel García Castellón. Després de la seva compareixença davant del jutge, Iglesias ha reiterat el seu compromís per "netejar la democràcia espanyola de brossa".

Informe PISA

L'anomenat informe PISA que va realitzar la cúpula d'interior del primer govern Rajoy, que va realitzar el comissari Eugenio Pina, va sortir a la llum durant el febrer de 2016. A l'informe s'assegurava que Podemos rebia finançament irregular des d'Iran i Veneçuela, fet que va ajudar tant a PP com a Cs per atacar la formació violeta i al mateix Iglesias.