La policia espanyola ha detingut aquest dimecres al matí el presumpte agressor que va protagonitzar una baralla amb una dona mentre retirava llaços grocs al parc de la Ciutadella. L'home està acusat d'un delicte d'odi i de lesions i està previst que passi a disposició judicial durant el matí. 

La víctima va presentar dimarts una denúncia davant la policia espanyola. Tot i que el més habitual hagués estat denunciar el cas als Mossos d'Esquadra, la dona va insistir a fer-ho davant la policia espanyola, i acompanyada d'un advocat cedit per Ciutadans, partit on milita. De fet, la formació també va presentar una denúncia a la Fiscalia Superior de Catalunya per "delicte d'odi" .

L'home, en canvi, va posar una denúncia contra la dona als Mossos, el cos que portava el cas, que havia presenciat els fets i que havia presentat les diligències a la fiscalia. La policia catalana va descartar que es tractés d'una agressió amb motivacions polítiques, però ara no pot entrar a valorar els fets perquè no disposa de la versió de la víctima.

Tal com relaten els Mossos, l'agressió es va produir després de la forta discussió entre un veí de Ciutat Vella que passejava la seva mare en cadira de rodes i la dona —parella d’un militant de Ciutadans. Segons els agents que van intervenir en els fets, l’home hauria renyat, de molt mala manera, els fills de la víctima perquè jugaven a arrencar llaços i llençar-los per terra. Als tres menors els va recriminar que “embrutessin la ciutat”. Quan la mare va defensar els fills, l’agressor li va cridar que marxés al seu país —és russa nacionalitzada espanyola— i li va donar un fort cop de puny a la cara. Tot plegat sense cap al·lusió política respecte els llaços grocs, els presos polítics o l'independentisme.