El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha presentat avui una denúncia a la Fiscalia Superior de Catalunya per "delicte d'odi" contra l'"agressor de la Lidia", la dona que va rebre un cop de puny a la cara i cops davant dels seus fills quant retirava llaços grocs a Barcelona.

En roda de premsa després de reunir el Comitè Permanent, Rivera ha assegurat que ja són "desenes i desenes les denúncies per delictes d'odi en els últims mesos a Catalunya" i ha subratllat que el 'procés' ha provocat "l'increment substancial d'aquests delictes", malgrat que el govern espanyol digui que la situació és "normal".

Rivera ha subratllat que amb aquest escrit la seva formació vol deixar clar que està al costat "dels que defensen la convivència, no dels quals pretenen imposar la seva ideologia amb violència".

En l'escrit, Ciutadans, representat pel secretari autonòmic d'Acció Institucional a Catalunya, Joan García González, posa en coneixement de la fiscalia els fets ocorreguts el 25 d'agost al Parc de la Ciutadella de Barcelona, quan "una dona hauria estat víctima d'una agressió física i un tracte xenòfob al retirar símbols partidistes i propagandístics (llaços grocs) col·locats a l'espai púbic".

En el text, Ciutadans subratlla l'existència d'"indicis raonables de components d'intransigència i discriminació per raons ideològiques" i explica que la dona, en companyia de la seva parella i fills, estava retirant llaços, "l'ús polític dels quals està vinculat a opcions polítiques separatistes".

A més, recorda que els llaços "havien estat col·locats prèviament i il·legalment amb intenció de permanència indefinida a l'espai públic". Per tot això, la denúncia de Ciutadans sol·licita a la fiscalia que comprovi els fets, "revisi" els caràcters de delicte d'odi i "intervingui per les seves possibles conseqüències jurídiques".

En l'escrit, la formació liderada per Rivera posa en evidència la "greu i violenta" agressió soferta per la víctima, subratlla els components d'"intransigència, racisme, xenofòbia i discriminació en les conductes denunciades" i demana que es retirin de l'espai públic elements que "estan vulnerant la seva deguda neutralitat".