El Cos Nacional de Policia ha desplaçat les últimes hores a Barcelona una tanqueta d'aigua per dispersar, si s'escau, manifestacions violentes, segons han informat fonts policials.

La furgoneta, d'última generació, l'han aparcada de moment a les instal·lacions d'un equipament de la policia espanyola a Barcelona, i es traurà al carrer per utilitzar-la si ho requereix la situació. La tanqueta es fa servir com a eina per dispersar mobilitzacions que desemboquen en incidents, ja que llança rajos d'aigua a gran potència contra els manifestants.

Els Mossos d'Esquadra també van desplaçar ahir una tanqueta d'aigua a la concentració que van convocar els CDR al carrer Marina i que va acabar derivant en greus aldarulls, amb llançament de còctels molotov i nombroses barricades, per bé que no la van arribar a utilitzar.

Reforç dels antiavalots

Davant la previsió que els incidents vagin en augment durant els pròxims dies, especialment a partir de la vaga general convocada per a demà, la policia espanyola ha reforçat la dotació d'antiavalots destinada a Catalunya. Concretament ha enviat tres grups més de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), que suma uns 150 agents.

Aquests agents s'afegeixen als prop de 2.000 de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil enviats a Catalunya durant les últimes setmanes per donar suport als Mossos d'Esquadra en la gestió dels incidents de les mobilitzacions independentistes, amb motiu de les protestes per la sentència del procés.