"Segons la policia, les manifestacions de la Diada de l'11 de setembre són part del delicte de rebel·lió". Això és el que ha explicat l'advocat del vicepresident Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

Aquesta informació està inclosa en un atestat de resum que l'advocat va rebre aquest dimecres, un document on la policia explica la seva visió sobre uns esdeveniments, en aquest cas, les Diades catalanes que es fan cada 11 de setembre.

Van den Eynde s'ha mostrat sorprès perquè el que descriu i denuncia l'atestat no és només el procés polític, sinó que considera delictiva "una gent que s'ha organitzat per buscar la independència en manifestacions des del setembre de 2012". A més a més, ha indicat que aquest atestat servirà a la fiscalia com a suport provatori i que "ho sostindrà com un argument quan comenci el procés judicial".

​La xarxa no ha trigat a fer-se ressò de la notícia. El periodista Toni Soler, per exemple, ho ha considerat propi del "franquisme", i el jurista Joan Queralt ho ha qualifica d'"increïble".