Els membres del cos de la Policia Nacional han denunciat que Miquel Iceta, ara ministre de Política Territorial i Funció Pública, s'hagi vacunat abans que ells. Així ho ha expressat el Sindicat Unificat de Policia (SUP), el més important que aglutina aquest cos, a través de twitter: "Ens quedem estupefactes: Miquel Iceta és vacunat a Catalunya mentre els nostres companys de la Guàrdia Civil i la Policia són despreciats per la Generalitat. Nosaltres estem a la primera línia i vostè senyor Iceta?". A més, acompanyen l'escrit amb el hashtag que recull el sentiment que senten: "Desemparament institucional".

Miquel Iceta SUP Policia TUIT

Tuit de la SUP de la Policia Nacional

Segons informa aquest sindicat en un comunicat, amb l'excepció del personal de la Policia Nacional d'entre 60 i 65 anys, "s'ha suspès la campanya de vacunació en aquest cos, mentre que els agents dels Mossos i els de les policies locals ja han estat vacunats", denuncia el SUP. El sindicat barreja aspectes ideològics amb el calendari de vacunació i atribueix aquest fet a la "prevalença" de la política sobre la sanitat, davant la "passivitat" del Govern i la "inacció" i el "silenci" de la Direcció General de Policia: "La Policia Nacional, a diferència de la resta d'Espanya, no és un col·lectiu essencial en la campanya de vacunació, és una policia de segona", opina el SUP, que qualifica la decisió de la Generalitat d'inacceptable.

Amb l'inici a Catalunya de la inoculació massiva amb AstraZeneca de la població d'entre 60 i 65 anys, els policies nacionals destinats a aquesta comunitat "hauran d'esperar per rebre la seva dosi a què es vacuni a totes les persones d'aquest rang d'edat", asseguren. I exigeixen que "rebin immediatament el mateix tracte sanitari que els Mossos i la policia municipal". Des de la conselleria de Salut, han reiterat que s'han reunit "amb els representants de la Policia Nacional per organitzar la logística de la vacunació a aquest col·lectiu". I han lamentat "les consideracions polítiques que realitzen els representants sindicals d'una policia que s'hauria de suposar neutral".

Denúncia al TSJC

Per la seva banda, la Unió Federal de Policia (UFP) ha presentat també una denúncia davant la Fiscalia Superior del TSJC contra la consellera de Salut, Alba Vergès, per un presumpte delicte contra la seguretat i higiene en el treball i per no donar "compliment al que estableix el pla de vacunació".

Un compliment que la conselleria no pot afrontar després del retard, un altre, anunciat pel govern espanyol de Pedro Sánchez de l'arribada de 148.000 dosis més de la d'AstraZeneca. L'estratègia de vacunació a Catalunya va marcada pel calendari que imposa l'arribada de les dosis. Cal recordar que les diferents vacunes es distribueixen seguint els grups d'edat marcats pel govern espanyol i la prioritat en els serveis essencials. No només cossos de seguretat, sinó també professionals sanitaris, bombers o educadors.

UFP Policia denuncia

Anunci de la denúncia de la UFP a la Conselleria de Salut