L'oradora principal de l'acte que el passat 13 de febrer va homenatjar a la División Azul hauria comès un delicte d'odi que pot arribar a ser castigat amb fins a quatre anys de presó per les seves proclames antisemites, segons es dedueix d'un informe policial avançat per 'El Periódico'.

El mitjà citat apunta que l'informe policial assegura que la jove falangista Isabel M. Peralta va infringir l'article 510 del Codi Penal, amb proclames com "l'enemic sempre serà el mateix, encara que amb diferents màscares: el jueu... El jueu és el culpable".

Investigació de la fiscalia

L'informe policial arriba després que la fiscalia de Madrid incoés diligències d'ofici per investigar el succeït durant l'acte d'homenatge a la divisió militar que va combatre al costat dels nazis durant la Segona Guerra Mundial davant de la creença que s'hauria comès delicte d'odi en els insults i "proclames antisemites" que es van vessar en el discurs de Peralta. Ara la fiscalia haurà de prendre una decisió després de recollir les informacions policials.

En concret, l'informe policial elaborat per la Brigada Provincial de Información de la Policia a Madrid (CNP) i citat per 'El Periódico' recull que la concentració va ser autoritzada per la Delegació del Govern de Madrid i que va sol·licitar l'autorització l'ultradretà Ángel Fabio Martínez Luiggi, fill d'un combatent de la División Azul. Malgrat que a la tribuna d'oradors es van expressar quatre persones, la policia només veu arguments per imputar Peralta.

Fins a quatre anys de presó

En concret, l'article 510 del codi Penal castiga amb penes d'un a quatre anys de presó a "els qui públicament fomentin, promoguin o incitin directament o indirectament a l'odi, hostilitat, discriminació o violència contra un grup, una part del mateix o contra una persona determinada per raó de la seva pertinença a aquell, per motius racistes, antisemites o altres referents a la ideologia, religió o creences, situació familiar, la pertinença dels seus membres a una ètnia, raça o nació, el seu origen nacional, el seu sexe, orientació o identitat sexual, per raons de gènere, malaltia o discapacitat".

 

Imatge principal: Isabel M. Peralta durant l'homenatge a la División Azul