La trobada de Pedro Sánchez amb el Papa no ha estat exempta de polèmica. Tot i estar en plena segona onada de la pandèmia de la Covid-19, cap dels presents duia la mascareta i les imatges demostren que el president espanyol i el pontífex no han respectat la distància de seguretat per evitar contagis.

Alguns usuaris de Twitter han reaccionat a la piulada del cap de l'executiu espanyol criticant la falta de mesures de seguretat durant la reunió.

Per què el Papa no duu la mascareta?

No és el primer cop que es veu el Papa de Roma sense mascareta en actes amb altra gent. De fet, l'exemple més sonat va ser a principis d'octubre, quan el papa Francesc va dirigir-se als seus fidels sense cap protecció contra la Covid-19. Encara que des del Vaticà no hagin explicat el perquè d'aquesta decisió, és cert que de jove van haver-li d'extirpar part d'un pulmó a causa d'una tuberculosi. Aquest podria ser el motiu pel qual el pontífex no pot dur mascareta durant gaire estona.

El pontífex s'ha enfrontat a fortes crítiques fins i tot dels seus més fervents partidaris i a la incredulitat d'algunes persones al Vaticà per negar-se a utilitzar una màscara.