La presència d'una dotzena de militars espanyols a la serra de Collserola, a Barcelona, ha provocat aquest dimecres polèmica a la xarxa. Les maniobres dels militars han estat difoses per l'Associació Collserola Paisatge Viu, i s'estaven fent al voltant de la Font de l'Espinagosa i en el camí antic de la Santa Creu d’Olorda, en direcció al pantà de Vallvidrera. Segons ha informat Betevé, els soldats eren de la caserna del Bruc i s'estaven entrenant dins del parc.

El Consorci de Collserola va aprovar el 2016 un reglament que prohibeix “la utilització” i “l’exhibició” d’armes i que especifica que les úniques activitats d’entrenament permeses són les de “caràcter esportiu, físic i recreatiu”. Aquesta va ser la forma indirecta per prohibir les pràctiques militars dins l’espai protegit. Així i tot, no s'ha evitat la presència de militars maniobrant. El ministeri de Defensa va presentar en el seu dia un recurs contenciós administratiu contra els acords, i va anunciar que mantindria les activitats a Collserola. 

L'activitat dels militars ha provocat polèmica, perquè molts veïns no volen que al parc hi hagi militars i armes. Alguns s'han adreçat a Xavier Trias per quan prengui possessió de l'alcaldia.