En l'època franquista, cada matí, els alumnes havien de cantar El Cara Sol. Ara, en una mesura que recorda a èpoques llunyanes, Vox Múrcia ha demanat aquest dimecres que cada matí soni a les escoles l’himne d’Espanya a través d’uns altaveus. La idea, segons es precisa en una moció presentada pel pròxim ple municipal del mes de maig, la cançó es posaria en marxa un cop els estudiants estiguessin asseguts en les seves classes.

Ara bé, aquesta no és l’únic reclam que ha formulat la formació d’ultradreta, sinó que també ha suggerit que en l’entrada dels centres educatius hi hagi una bandera espanyola, així com un retrat del rei Felip VI en cada aula. 

visita rey felipe seat sergi alcazar 5El monarca Felip VI en una visita a la seu de la Seat a Martorell / Sergi Alcàzar

Símbols d’unitat

El partit polític insta al Consistori a defensar els himnes nacionals, en una moció que ha presentat en el pròxim ple de maig i que signa el regidor i portaveu de Vox al consistori murcià, José Ángel Antelo. Al judici d'aquest partit, aquests elements han estat atacats per formacions que intenten dividir Espanya. 

En aquesta mateixa línia ha lamentat que el govern espanyol se sostingui "en partits separatistes, comunistes i proetarras per mantenir-se al poder", segons recull eldiario.es.  A més, des de la formació asseguren que els enemics d'Espanya intenten implementar "dogmes doctrinals" per atribuir identitats pròpies a cada autonomia amb la finalitat de "provocar la confrontació entre espanyols" i dividir el país. 

Un d'aquests signes, precisament, és el retrat del monarca, que consideren que és vital que estigui en les aules per fer valdre aquesta institució que ha patit “innumerables atacs per part de l’esquerra radical”. A més, ha considerat que aquest també és "un símbol de la unitat d'Espanya". 

Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Antonio Benito (PSOE), ha explicat a eldiario.es que aquesta petició va en contra de la voluntat dels pares i dels centres educatius d'escollir el model que volen. "A alguns centres els agrada posar música clàssica, i altres cançons infantils. Hem de ser respectuosos amb la llibertat d'elecció" ha assenyalat Benito a aquest diari.

 

Imatge principal: Una bandera espanyola de Vox, que va penjar el 12 d'O al Pont de Besalú