El telèfon de la policia espanyola a Eivissa ha estat motiu de polèmica, perquè pengen cada cop que algú truca parlant en català, segons ha informat el Diari de Balears. Segons la informació, sistemàticament quan es truca al número la primera resposta és "no te entiendo" i a continuació pengen.

Negar-se a servir al ciutadà perquè s'expressa en llengua catalana vulnera la llei de les Illes Balears, perquè a l'Estatut assenyala que ningú podrà ser discriminat per raons lingüístiques. També indica que el català és la llengua pròpia de les Balears, i és oficial com també ho és el castellà.

A la policia local d'Eivissa, en canvi, no només atenen quan se'ls pregunta en català, sinó que també responen en aquest idioma.

Fa mesos, el delegat del govern espanyol a les Balears, Ramon Morey, es va reunir amb els responsables de política lingüística i els caps de la policia espanyola i la Guàrdia Civil, per promoure el català en els agents. A la trobada, a més de Morey, hi van assistir el cap superior de la Policia Nacional a Balears, Gonzalo Espino, i el tinent coronel de la Guàrdia Civil, Antonio Orantos, així com la secretària autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i la directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior.