El diputat de Podemos Rafael Mayoral ha criticat aquest dimarts que el PSOE es retracti sobre la proposta del líder del PSC, Miquel Iceta, d'indultar els líders independentistes catalans, perquè en un futur caldrà "normalitzar" la situació a Catalunya. "Crec que el PSOE s'equivoca amb el que diu perquè caldrà acceptar una normalització democràtica i això passa perquè la gent no sigui a la presó", ha dit en declaracions a La Sexta.

Mayoral s'ha pronunciat després que el secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, hagi assenyalat que la proposta d'Iceta d'indultar els polítics independentistes va ser "un element" que va generar "certa desconfiança" entre els votants antiindependentistes "sobre la capacitat del PSC per estar clarament alineat en la posició de bel·ligerància que s'exigia en aquell moment".

Així, ha instat les forces polítiques a fer "una feina d'explicació" sobre "un projecte de construcció plurinacional" a Catalunya i ha negat que la seva formació hagi estat equidistant en el conflicte independentista. A parer seu "Podemos ha apostat per la democràcia i per mantenir la coherència", actitud que "pot tenir recompensa al llarg del temps".

"Hi ha gent que continua a la presó, hi ha gent que continua fora del país i nosaltres creiem que és moment de diàleg", ha conclòs.