La dirigent d'Unidas Podemos i diputada per Gipuzkoa Pilar Garrido, ha assegurat aquest dijous que com més aviat sigui la investidura del candidat socialista, Pedro Sánchez, "millor", encara que ha advertit que "una setmana amunt o avall no importa tant".

En una entrevista concedida a Onda Vasca, Garrido s'ha referit a les negociacions entre PSOE i ERC de cara a la investidura de Pedro Sánchez.

En aquest sentit, ha indicat que es tracta d'"una incògnita" i que s'està "en espera", encara que "com més aviat sigui la investidura, millor". D'aquesta manera, ha apostat per ser "prudents", ja que "l'important és aconseguir un bon acord per a la ciutadania". "Una setmana amunt o avall no importa tant", ha defensat.

"Buscar el moment oportú"

Segons el seu parer, cada força política, en aquest cas ERC, ha "de buscar el moment més oportú" i dur a terme unes negociacions que, segons el seu parer, estan sent "prudents, sense ser gaire esbombades, l'important és treballar amb certa honestedat".

Preguntada per la reunió que van mantenir dilluns passat el líder de Podemos, Pablo Iglesias, i membres d'ERC, Garrido ha assenyalat que és el PSOE qui té el lideratge de la negociació i la "responsabilitat que s'arribi a bon port".

"També hem dit que en la mesura que es pugui s'ajudarà, i en aquest cas Pablo Iglesias sempre ha estat allà per donar un cop de mà i ajudar en la mesura possible", ha detallat.

Per a Gallard, l'"escull" perquè la investidura tiri endavant està en ERC, en buscar la seva abstenció, però "tampoc no s'han de descuidar la resta de forces que són necessàries perquè tiri endavant la investidura". "Suposo que una vegada salvat l'escull major es prestarà l'atenció merescuda a la resta de forces", ha afegit.

Així mateix, ha reconegut que ERC posa "a sobre de la taula una sortida democràtica al conflicte de Catalunya i sembla que el PSOE busca la manera d'arribar a aquest acord", per la qual cosa allà és el "quid de la qüestió". "El que passa a Catalunya és un conflicte polític que porta temps embussat i esperem que busquin una sortida democràtica", ha confiat.

L'acord amb el PSOE, molt avançat

Respecte a l'acord entre PSOE i Unidas Podemos, Garrido ha assenyalat que està "molt avançat i es negocia el programa", que suposarà "un catàleg de mesures beneficioses per a la ciutadania". "No està ultimat al cent per cent, però està molt avançat i seguim en això", ha destacat.

Pel que fa als integrants d'Unidas Podemos que formarien part de l'executiu de coalició, Garrido ha subratllat que la formació morada sempre ha assenyalat la importància de configurar un "govern progressista integral, amb programa i mesures", però també pensant l'estructura de govern. "Igual que passa amb el programa, l'estructura està bastant avançada, s'està aconseguint amb prudència i tranquil·litat, posar els focus en el que és bo per a tothom", ha reconegut.

Després d'incidir en el fet que es tractaria d'un govern de coalició, ha reconegut que els membres d'Unidas Podemos serien "una mica innocents" si pensessin que podrien "tirar endavant el cent per cent del programa". "Ara es tracta d'arrencar al PSOE les mesures que són fonamentals per millorar la qualitat de vida de la gent", ha confiat.

Finalment, i amb referència a la valoració que des de Podemos s'ha fet del discurs del Rei, Garrido ha afirmat que van apuntar que hi havia hagut "en les paraules del monarca més tranquil·litat i menys estridència, i es valorava positivament, però fins allà". "No es tracta que hàgim canviat d'opinió. Un discurs que és més o menys important però no crec que vagi a millorar les condicions de vida dels ciutadans", ha finalitzat.