La coportaveu de Podemos Noelia Vera ha valorat positivament els primers passos d'"entesa" que ha donat el govern espanyol en relació amb Catalunya però ha advertit que "en algun moment caldrà aturar la situació i defensar el dret a decidir dels catalans".

En una entrevista en RNE, Vora ha saludat la "voluntat de diàleg" de govern espanyol i Generalitat i ha apostat per la "normalització" d'una crisi que, segons el seu parer, va ser política però va intentar decidir-se per la via jurídica i això és el que ha ocasionat "grans problemes". Tot això en vigílies de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat que es reunirà demà a Barcelona.

Així, ha confiat que les dues parts vegin que "les posicions d'unilateralitat no van a bon port" i que el govern del PSOE, a més de "gestos com l'acostament de presos", comprengui que el diàleg implica "escoltar els catalans i que el poble català en algun moment haurà de decidir quin vol que sigui el seu encaix amb la resta d'Espanya".

Negociar

D'altra banda, la coportaveu ha emplaçat el govern de Pedro Sánchez a asseure's en "una taula de treball estable" per negociar "20 o 30 mesures que puguin canviar ja la vida de la gent" perquè, segons el seu parer, el PSOE s'està "equivocant de soci" i comportant-se igual que el PP en alguns assumptes.

Segons el seu parer, el govern de Sánchez, després d'un temps "per situar-se i aterrar", "ha de decidir de quin costat està" perquè, a la seva manera de veure, encara no ho té clar i "en algunes coses ha optat per assemblar-se més al PP".

Segons Vora, aquest ha estat el cas en assumptes com l'elaboració del sostre de despesa, la gestió de les migracions, la no-defensa del sector del taxi, en "vaivens" com el no voler investigar si el Rei Joan Carles "ha estat relacionat amb casos de corrupció" o no publicar els noms dels beneficiaris de l'amnistia fiscal.