Podemos ha anunciat aquest divendres la convocatòria des d'avui i fins al dijous 18 d'una consulta als seus inscrits perquè decideixin si volen un govern de coalició o si donen suport a un executiu monocolor com el que proposa el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez.

En roda de premsa, la portaveu de Podemos, Noelia Vera, ha explicat que la consulta consta d'una pregunta davant la qual els inscrits tindran dues opcions de resposta.

La pregunta és la següent: "Com han de votar els diputats de Podemos a la sessió d'investidura de la tretzena legislatura?".

L'opció 1 que poden marcar els militants diu: "¿Per fer president Sánchez cal arribar a un acord integral, programàtic i d'equips sense vetos en què les forces de coalició tinguin una representació clarament proporcional als seus vots?".

Al seu torn, l'opció 2 assenyala: "Per fer president Sánchez, ja sigui mitjançant el vot a favor o l'abstenció, ¿n'hi ha prou amb la proposta del partit socialista, és a dir, un govern dissenyat únicament pel PSOE, col·laboració en nivells administratius subordinats al govern i acord programàtic?".