La direcció de Podemos a la Comunitat Valenciana ha impulsat la seva pròpia candidatura en les primàries per competir contra la del secretari general, Pablo Iglesias. La candidatura, que es defineix com "valenciana i plural" i es diu 'El País que Podem', pretén servir també per obrir un debat sobre la necessitat, al seu judici, de territorialitzar Podemos. En aquest sentit, busca construir "una eina de canvi federal respectuosa amb els territoris".

Aquests sectors de l'organització en la Comunitat aspiren "aprofitar el procés per obrir un debat sobre la necessitat d'anar construint una eina de canvi que s'assembli ja a aquest país cap al qual volem avançar: plural, federal i respectuosa amb els territoris", subratlla 'El País que Podem' en un comunicat.

Aquesta candidatura està encapçalada en la seva llista al Congrés per València per la diputada Àngela Ballester, que s'identifica amb el sector a què dóna suport a l'exnúmero dos del partit, Íñigo Errejón. El segueix Carla Monleón i Mario Jordá. A Alacant, la cap de llista serà Noelia Olivares, i a Castelló Carlos Navarro. Per al Senat, els caps de cartell de la candidatura seran Carla Monleón per València, Roberto Pilosio per Alacant i Emília Sánchez per Castelló.

'El País que Podem', que ja ha superat el requisit dels deu avals d'òrgans col·legiats per concórrer en el procés, es presentarà a la votació pels inscrits de la formació morada entre aquest dissabte, 15 de desembre, i el dijous 20 de desembre.