Podem no donaria suport a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya com tampoc no ho va fer el 2017 encara que es donessin les condicions per a això perquè, segons ha dit aquest divendres la número dos del partit, Irene Montero, ja es va demostrar que "no és una solució" i "només serveix per incendiar".

En una entrevista a la Cadena SER, Irene Montero ha considerat "perillós" amenaçar de suspendre l'autonomia de Catalunya i que l'actitud en aquest assumpte del president en funcions, Pedro Sánchez, té a veure amb un interès electoral per captar els vots de Cs.

"El 155 ja ha estat aplicat i el mateix Mariano Rajoy va veure com això no servia per a absolutament res. No arregla ni tan sols una miqueta, només serveix per incendiar i per prolongar un problema", ha defensat la portaveu parlamentària de la coalició Unidas Podemos, que ha tornat apostar per la reconciliació i el diàleg.

Respecte a l'exhumació de Francisco Franco i a la possibilitat que es produeixi en campanya electoral, Irene Montero ha respost que en aquests mesos el PSOE ha donat mostres d'electoralisme en aquest assumpte. "És un patrimoni d'Espanya i de la democràcia, de la gent que ha posat el seu cos i la seva vida per defensar-la i si el PSOE ho intenta patrimonialitzar. Aquestes coses ja la ciutadania les olora de lluny", ha afirmat Montero.