Podem ha expressat aquest dilluns el seu desconcert i sorpresa després de les declaracions del president de govern en funcions, Pedro Sánchez, en les que ha donat per trencades les negociacions per a la seva investidura la propera setmana. Sánchez ha acusat a Iglesias de trencar la negociació per a la investidura de forma "unilateral" en convocar una consulta "trucada" amb la que l'únic que pretén, ha dit, és justificar el seu vot negatiu, que coincidirà amb el de "l'extrema dreta".

Tanmateix, fonts de Podemos s'han mostrat molt sorpresos per aquestes afirmacions, no només pel contingut sinó també per les formes. El partit al·lega que ja es coneixia que s'anava a realitzar aquesta consulta ja que així ho va expressar Iglesias en diverses ocasions, tant als mitjans de comunicació com a Sánchez en les reunions.

La consulta convocada per Podemos, que ha de servir per determinar l'actitud del partit davant de la investidura de Sánchez, obliga els militants a escollir entre un govern de coalició amb membres del partit morat en l'Executiu o donar suport a un govern sense la seva presència.