El secretari de societat civil de Podemos i coportaveu de l'executiva, Rafa Mayoral, ha denunciat aquest dimecres una "utilització política" de la causa que investiga el finançament del partit i considera que el jutge, que també ha imputat la formació morada com a persona jurídica, està fent "coses estranyes".

Així s'ha pronunciat el dirigent de Podemos en una entrevista a la Cadena Ser, després que es conegués que el titular del jutjat d'instrucció número 42 de Madrid, Juan José Escalonilla, ha imputat el partit com a persona jurídica després de la denúncia presentada per l'advocat acomiadat José Manuel Calvente per possible malversació i administració deslleial, entre altres possibles delictes.

"Passen coses molt estranyes", ha censurat Rafa Mayoral, que considera que la declaració de Calvente no té "ni cap ni peus" i que seria motiu "de riure" si no fos un procediment penal. Aquesta causa, segons ha denunciat, afecta "elements bàsics de la democràcia" i avisa que es tracta d'una maniobra per "dissuadir" la gent que no faci política perquè "els poders fàctics aniran contra ells".

Reforç de la moció de censura

El dirigent de Podemos ha afirmat que aquesta causa, per la qual també s'ha imputat el secretari de comunicació i el tresorer del partit, està sent "amplificada" perquè, segons ha dit, existeix un "interès polític de fons" amb la moció de censura que registrarà Vox al setembre. "Necessita adorn", ha dit Majoral amb relació a aquesta moció de censura.

En aquest sentit, el diputat de Podemos ha retret que a Vox no se li hagi demanat una fiança per exercir com a acusació popular en aquest procediment i creu que la formació de Santiago Abascal s'ha personat en aquesta causa per intentar fer fora de La Moncloa Unidas Podemos.

"Viola les mínimes garanties processals"

Amb tot, Rafa Mayoral ha carregat contra l'exadvocat de Podemos, José Manuel Calvente, perquè creu que no ha aportat cap "indici" en la seva declaració, sinó que es tracta de "suposicions que no se sostenen i que ratllen el ridícul".

Així mateix, ha censurat que les preguntes dirigides per part de la defensa i la Fiscalia a Calvente "hagin desaparegut", perquè creu que són les proves que demostraven que les coses que ha declarat davant del jutge "no tenen ni cap ni peus".

El dirigent de Podemos també ha criticat que se citi a declarar al novembre. "És la cirereta", ha afegit Rafa Mayoral, que considera que això forma part d'una "utilització política" perquè es parli sobre aquest assumpte.

Finalment, creu que la causa es resoldrà "favorablement" per a Podemos pels recursos que ha presentat la formació de Pablo Iglesias, i ha assegurat que el seu partit "complirà els mandats legals" i tot el que li requereixi el jutge.