"No diguis blat fins que no sigui al sac i ben lligat". Podem i alguns 'comuns' han sortit en tromba a carregar contra la dissolució del Parlament i la convocatòria d'eleccions pel 20 de desembre i s'han mostrat visiblement molestos per la decisió del president, Carles Puigdemont

El líder de Podem, Albano-Dante Fachin, ha insinuat en un tuit que no s'ha de confiar en res fins que no hagi passat, i ho ha fet deixant la frase feta a mitges.

Però no ha estat l'únic que ha carregat contra aquesta decisió del Puigdemont. També ho ha fet la diputada de CSQP i membre de Podem Àngels Maria Castells, que ha deixat anar —visiblement molesta— que "no només Puigdemont sembla decidit a convocar eleccions", sinó que també "sembla decidit a perdre-les".

De la seva banda, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha lamentat que "unes eleccions a Catalunya no resoldran el problema", però s'ha alegrat perquè considera que això "dificultarà aplicar el 155 i donaran més temps per dialogar".

Mentrestant, el membre de Barcelona en Comú David Companyon ha posat de relleu que la convocatòria d'eleccions "dibuixa un perdedor clar" i ha subratllat que "la vella guàrdia del processisme ha guanyat la partida al clam popular de República sense cap més pla B que la submissió a l'Estat".

Ara bé. Companyon també ha posat damunt la taula que davant d'aquests fets "segueix la lluita per exercir el dret a l'autodeterminació" que, a parer seu, és "el millor actiu la mobilització popular".

Tanmateix, però, ha carregat contra la decisió assenyalant que "el que està clar és que el PDeCat ha fet de CDC".

De moment, però, encara falten molts membres de Podem, En Comú Podem i Barcelona en Comú per pronunciar-se, com Xavier Domènech o Ada Colau.