Podem convocarà un consell ciutadà per decidir si abandona la seva posició dins el grup parlamentari de CSQP. Fonts de la formació morada han qualificat de "greu" la situació que es va produir durant el ple d'aquest dimecres, quan el portaveu del grup, Joan Coscubiela, va saltar-se l'acord que tenien per repartir-se el temps d'intervenció entre ICV i Podem. 

Aquesta és la gota que ha fet vessar el got i que, segons les fonts consultades, demostra un "dèficit de funcionament" i un excés de poder per part d'ICV i concretament del seu portaveu. 

En el debat d'aquest dimecres, Podem volia matisar la seva abstenció a la llei del referèndum i diferenciar-la de la que va fer el president del grup Lluís Rabell. "Si ben el referèndum no és el que volem, no és com va dir Rabell, un cop d'estat", han assegurat. 

D'aquesta manera es tensa encara més la relació entre els dos socis de col·lisió parlamentària. Segons Podem, en el debat d'aquest dimecres es va confirmar el temor que tenien quan van mostrar reticències a l'hora d'entrar a la confluència de partits que ha acabat essent Catalunya en Comú, per l'experiència demostrada en el grup parlamentari, on consideren que se'ls ha deixat sense veu. 

Pel que fa a la campanya pel referèndum, aquestes fonts asseguren que la formació no farà campanya pel 'sí' però tampoc pel 'no', però que els que sí que farà serà un crida a la participació.