Podemos i els comuns defensen votar un nou pacte entre Catalunya i Espanya per desencallar el conflicte polític. Segons explica RAC1, aquest dijous a Barcelona, Ada Colau, Pablo Iglesias i Jaume Asens presentaran aquesta proposta a llarg termini que passaria per dues etapes.

La primera es centra inicialment i de manera primordial per recuperar immediatament el diàleg entre els dos governs. Un cop s'estigui desbloquejant la comunicació, Podemos i els comuns, proposen que la Moncloa enviï els recursos que té pendents amb la Generalitat, i que es revisi el sistema de finançament per Catalunya, així com el de les comunitats autònomes infrafinançades. I per acabar aquesta etapa, inclouen la creació de diferents taules en l'àmbit català i estatal que incorporin la diversitat política sobre aquesta qüestió.

Tal i com explica RAC1, la segona etapa passaria per les taules de diàleg que haurien d’elaborar una proposta de nova relació entre Catalunya i Espanya. I finalment, la el document de Podem i els comuns acaba amb la votació d'un referèndum.