El passat 10 de maig, Podem va acomiadar al secretari general del partit a Barcelona, Marc Bertomeu, del seu càrrec com assessor del grup de Catalunya Sí Que es Pot al Parlament, segons han explicat fonts a Europa Press. El líder de Podem, Albano-Dante Fachin, ha assegurat aquest dimarts que es tracta d’una decisió del grup “en l’exercici de la seva capacitat per gestionar els seus recursos” però Bertomeu considera que el seu acomiadament s'ha donat “per discriminació ideològica”.

El secretari general de Barcelona es va sumar a la candidatura de Jèssica Albiach per formar part del nou partit dels comuns, Catalunya en Comú. D’aquesta manera, Albiach i Bertomeu van representar el sector crític de Podem, que no va acatar la decisió de la direcció de no confluir amb Esquerra Unida i Alternativa, Iniciativa per Catalunya i Barcelona en Comú.

Preguntat per les raons de l’acomiadament, Fachin ha volgut tirar pilotes fora i ha assegurat que aquest assumpte fa referència a la “capacitat de cada grup per gestionar els seus recursos”. En la seva declaració, el líder de la formació morada a Catalunya ha negat que hagi estat per motius polítics ja que, de ser així “no s’ajustaria al dret”.

A més, segons ha recordat, durant les primàries de Podem, Bertomeu va formar part d’una candidatura per dirigir Podem que rivalitzava amb la seva, precisament l'encapçalada per Jéssica Albiach, i que això no va impedir que seguís treballant com assessor.

Bertomeu, per la seva banda, sí que atribueix el seu acomiadament a la confrontació amb Fachin dins el partit. De fet, el secretari general de Podem a Barcelona ha presentat una denúncia a la Conselleria de Treball per “acomiadament nul, per discriminació ideològica”.

Bertomeu era assessor des de desembre de 2015. Tot i que aquests poden treballar per a qualsevol diputat del grup, el grup parlamentari va arribar a un acord per tal que fos cada un dels partits qui contractés els respectius assessors. Per tant, són aquests qui tenen la potestat d’acomiadar-los. En aquest cas però, la decisió de Fachin ha generat una sensació de malestar dins el grup ja que la resta de partits critiquen que el líder de Podem hagi pres la decisió de manera unilateral i “s’estigui saltant els acords polítics assolits pel grup”.