Podem ha enviat una carta a les seves bases en la qual els informa de la proposta d'investidura enviada als socialistes i els avisa que no acceptaran la "caixa o faixa" de Pedro Sánchez, és a dir, la posició de "o com jo dic, o eleccions" perquè és "irresponsable i està anomenada al fracàs".

"El que ni nosaltres ni cap altra formació política no pot acceptar és una caixa o faixa" diu Podemos en la missiva en la qual subratlla que el document presentat aquesta setmana als socialistes és una proposta "honesta" encaminada a reprendre la negociació amb el PSOE i concretar un acord de Govern per a l'Espanya dels propers quatre anys.

A la carta, Podemos insta al PSOE a "tornar a la mesa de negociació com més aviat millor" però també li demana que respongui a la seva militància, "la mateixa que li va dir amb Rivera no".

Per això, cita els socialistes, i en concret a Pedro Sánchez, a "estar a l'altura del moment polític en el qual ens trobem".

En el text, enviat als inscrits el passat 21 d'agost, un dia després d'haver-la remès a Ferraz i a Vicepresidència de Govern, Podemos recorda que l'última oferta està basada en la documento que el PSOE va enviar el mes de juliol i respon a les demandes dels moviments i col·lectius de la societat civil amb qui s'han reunit en diverses ocasions.

A la carta, la formació morada desgrana les principals propostes programàtica plantejades al PSOE així com les quatre opcions per participar d'un govern de coalició i en les que insisteix a assumir una vicepresidència de Drets Socials i Igualtat i tres ministeris, diferents en funció de cada opció.

Avui, en un tuit, la formació morada assegura que "encara queda temps per formar un govern de coalició progressista" i "urgeix a impulsar polítiques que lluitin contra la precarietat laboral, la fractura de gènere, els lloguers abusius o el canvi climàtic".

Peticions totes elles recollides en la proposta programàtica traslladada aquesta setmana al PSOE i que va ser rebutjada per "inviable".