Juan Mari Aburto (PNB) ha assumit aquest dissabte el seu segon mandat com a alcalde de Bilbao, amb el pacte de governabilitat tancat amb el grup municipal del PSE-EE, que també va ser el seu soci de govern en l'anterior legislatura.

El saló de plens de l'Ajuntament de Bilbao ha acollit aquest dissabte la sessió de constitució del Consistori en el qual el PNB manté la seva hegemonia de dècades. Després de l'acord de governabilitat assolit entre el PNB i el PSE-EE, similar al tancat en la passada legislatura, pel qual es comprometen a donar-se suport mútuament en les diputacions i municipis en els quals siguin la llista més votada, Juan Mari Aburto ha resultat elegit alcalde en primera votació, amb els vots del PNB, que va aconseguir 14 escons, quedant-se a un de la majoria absoluta (15), i el suport dels 5 edils del PSE-EE.

Per la seva part, els 4 edils d'EH Bildu han votat en blanc, els 3 d'Elkarrekin Podemos (Podem, Ezker Anitza-IU, i Equo Berdeak) han donat suport a la seva candidata Ana Viñals i els 3 del PP han donat els seus vots a la seva candidata Raquel González.

Després de ser reelegit primer edil, Aburto ha promès al saló de plens "donar-ho tot" i no defraudar en la defensa dels interessos de Bilbao. "Avui aquest primer dia de mandat, vull tornar a reivindicar el paper de la política i dels polítics, de la bona política, la que es fa gestionant amb rigor, amb transparència, amb absoluta dedicació pel bé general i amb la responsabilitat que es governa per intentar resoldre les necessitats de les persones de Bilbao i també d'ajudar a complir els seus desitjos, els seus projectes vitals i professionals", ha dit.