El secretari de relacions institucionals del PNB, Koldo Mediavilla, creu que una investidura no presencial del president de la Generalitat Carles Puigdemont és "un disbarat" i una "falta de respecte al que simbolitzen les institucions". A més, considera que suposaria "violentar el compromís amb milers d'electors que van creure en un líder de carn i ossos".

El dirigent jeltzale ha apuntat que espera que Puigdemont "faci seva l'escala de valors" que Artur Mas va destacar durant la seva intervenció per acomiadar-se de la presidència del PDeCAT. Mas va assegurar que, durant la seva vida política, sempre s'ha guiat per un principi: "Primer és el país, després ve el partit i finalment la persona".

A l'última entrada del seu blog, Mediavilla afirma que aquests dies s'estan sentint "massa disbarats en relació amb la possibilitat que el Parlament de Catalunya possibiliti una designació del pròxim president de la Generalitat sense la necessitat presencial del candidat a la cambra".

"No tinc cap complex a assenyalar que la persecució judicial duta a terme contra el president Puigdemont és una barbaritat. És un acte injust, arbitrari i incomprensible en un estat de dret", ha assegurat.

De la mateixa manera, creu que les presons preventives del líder d'ERC, Oriol Junqueras, del conseller Forn i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart "són també una barbaritat". No obstant això, afirma que, "amb la mateixa rotunditat", s'atreveix "a dir que la pretensió de formalitzar una investidura no presencial és un disbarat" i una "falta de respecte al que les institucions simbolitzen".

"Sostreure's al principi de realitat per conveniència o per seguretat pot resultar legítim i és comprensible, però quan el que està en joc és la dignitat d'un país i la seva més alta representació, no és acceptable actuar fora d'aquesta mateixa realitat, buscant un univers paral·lel i artificial que empari la inviolabilitat d'un candidat," assegura.

Koldo Mediavilla creu que "Catalunya, la nació catalana que pretén decidir el seu futur polític, es mereix autenticitat i responsabilitat, no argúcies ni artificis que emparin l'actual bloqueig. Catalunya es mereix recobrar la legitimitat i fer desaparèixer les conseqüències de la intervenció de l'Estat -del 155. Qualsevol altra cosa debilitaria, i molt, un país que ha aconseguit mantenir mobilitzada una majoria social que aspira a una independència de veritat", ha afegit.