El senador del PNB Jokin Bildarratz ha lamentat que el Partit Popular està "llançat i no visualitza possibilitats diferents de les de l'article 155", encara que ha recalcat que "ningú no tira la tovallola" de cara a evitar les mesures proposades pel govern espanyol per intervenir en Catalunya.

En declaracions a Ràdio Euskadi, el dirigent jeltzale ha reconegut que "el més probable" és que, aquest divendres, PP, PSOE i Cs ratifiquin les mesures aprovades pel Consell de Ministres dissabte passat. Així mateix, ha advertit que les mesures que inclou l'aplicació de l'article 155 de la Constitució no han estat "suavitzades", encara que aquest dijous es va introduir una esmena que "positivitza el text".

No obstant això, segons el seu parer es tracta d'una "nimietat" el fet de determinar que les mesures s'apliquin "de manera gradual".

Possibilitat al diàleg

En aquest sentit, ha incidit que al llarg de tot el matí d'aquest divendres es poden presentar més esmenes en el Senat i això "mostra una petita voluntat de donar possibilitat al diàleg o a algun acord, encara que és difícil veient el que passa a Catalunya després de la dimissió del conseller Santi Vila".

"PP i PSOE aprovaran en el Senat un text molt dur que crearà molts problemes a Catalunya", ha assenyalat, per afegir que tot això és "tancar els ulls a la realitat", ja que "porten anys sense entendre que hi ha una societat dinàmica i no han estat capaços ni d'entendre ni d'atendre".

D'aquesta manera, ha reconegut que personalment té "menys optimisme" que aquest dijous que es pugui evitar l'aplicació del 155 i veu, per contra, més "cada partit intentant lligar cadascun dels seus membres i unir-los internament, com en el cas del PSOE amb el PSC."

Finalment, i amb referència a possibles mediacions entre Generalitat i Govern central, ha afirmat que "no sap com estarà el lehendakari, però no és una persona de tirar fàcil la tovallola".