La comissió de festes de Ripoll, que organitza la Festa Major i altres activitats com el Carnestoltes, ha anunciat que les persones que en formen part pleguen en bloc com a mostra de rebuig al govern d'extrema dreta encapçalat per Sílvia Orriols (Aliança Catalana), sorgit de les municipals d'enguany. "No ens sentim partícips d'un ajuntament que no tolera altres col·lectius, discriminant de forma directa", expressen els membres de La Comi de Ripoll en un comunicat emès aquest diumenge. Orriols considera que és un intent de pressionar-la: "Un entrebanc més que, no en tingueu cap dubte, superarem", ha dit l'ara alcaldessa de Ripoll en un missatge a les xarxes.

Els integrants de la Comissió al·leguen que la seva funció és la de "muntar jornades festives de caràcter inclusiu, on tothom tingui el seu espai i pugui gaudir". I afegeixen que "les ganes segueixen aquí, però no ens sentim amb la motivació com per col·laborar amb aquest ajuntament". També agraeixen a la gent del poble haver-hi participat en les tasques que han portat a terme durant els últims anys i, conclouen, faran "un pas al costat". 

Orriols considera que és "un intent de pressió"

L'ara alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols, ha comentat la decisió de la comissió de festes amb un missatge a les xarxes socials, en el qual assegura que "és comprensible", perquè, segons afirma la batllessa ultradretana, "alguns dels seus membres anaven a llistes o simpatitzaven amb els partits que han perdut les eleccions". "És un intent més de pressionar-nos i un entrebanc més que, no en tingueu cap dubte, superarem", ha expressat Orriols, que ha conclòs el comunicat amb un "Visca Ripoll!". 

Un cordó sanitari fallit

El partit Aliança Catalana de Sílvia Orriols, islamòfob i amb postulats i discursos propis de l'extrema dreta populista, va ser el més votat a Ripoll a les eleccions municipals del 28-M i va aconseguir sis regidors dels 17 que formen el consistori. La resta de partits amb representació - Junts, ERC, PSC i CUP -  van negociar per tirar endavant un cordó sanitari i formar una majoria alternativa que evités un govern d'Orriols a la ciutat. Així i tot, va ser un intent fallit, ja que no va haver-hi acord i els regidors de Junts no van voler sumar-s'hi: ERC, PSC i CUP van votar a la candidata dels republicans i Junts va presentar la seva candidatura pròpia, amb només tres regidors. D'aquesta forma, la llista més votada, la d'Orriols, és la que va aconseguir la batllia de Ripoll. La direcció nacional de Junts, però, va emetre un comunicat censurant la decisió dels seus regidors a Ripoll.