El president Carles Puigdemont es reuneix amb Miquel Iceta a la Generalitat.

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha garantit avui que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, tindrà "el suport, l'alè i la col·laboració més estreta" dels socialistes catalans. Iceta ha fet aquesta declaració el dia abans de la reunió que té previst mantenir amb Sánchez a la seu madrilenya de Ferraz i en el moment en què el líder del PSOE està rebent una forta contestació interna arran de la seva intenció d'articular amb Podem un govern alternatiu al PP de Mariano Rajoy.

Iceta tindrà la trobada amb Sánchez al migdia a Ferraz, dins de la ronda de contactes que el líder del PSOE està mantenint amb els responsables territorials de la formació abans de la reunió del comitè federal de dissabte. És precisament a les portes d'aquesta cimera que dirigents històrics del PSOE, com Felipe González o Alfonso Guerra, i federacions com l'Andalusa de Susana Díaz han expressat el rebuig a articular una proposta de govern alternatiu.

De fet, Iceta no només ha expressat el suport del PSC al secretari general, sinó que ha replicat directament les reflexions de González, i s'ha mostrat “contrari a una gran coalició”. “Però no només jo, també ho ha dit el consell nacional del PSC i el comitè federal del PSOE”, ha reblat.

Amb tot, no ha tingut inconvenient a donar la raó a l'exsecretari general, en el sentit que no només cal buscar suports per a la investidura, sinó també una “majoria sòlida per a l'acció de govern”.

El dirigent socialista ha insistit que els resultats electorals del 20D, tot i donar una majoria al PP, assenyalen un missatge “més de canvi que de continuïtat”. “Per això el partit socialista i el secretari general hauran d’explorar la possibilitat de fer-ho”, ha insistit.