El Ple de la Paeria ha tombat una moció del PDeCAT per declarar Lleida 'ciutat republicana' i que "no reconegués l'autoritat ni la legitimitat del rei". El PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita també han impedit que prosperés la moció, presentada aquest cop per Lleida Lliure de Franquisme, instant l'Ajuntament a retirar els noms de nou carrers que la plataforma considera que "honoren personatges públics vinculats amb la dictadura i el cop d'estat del juliol del 1936".

Tot i això, l'alcalde Fèlix Larrosa s'ha compromès a prendre una decisió al respecte després de la reunió prevista amb el Memorial Democràtic. D'altra banda, el Ple ha donat llum verda als tràmits urbanístics per al desenvolupament comercial de Torre Salses, i a la rescissió de la concessió de la discoteca Hill de Gardeny.

El PDeCAT, que ha presentat la moció, ha retret a l'alcalde que el dia 3 d'octubre, quan el Rei va fer el dur discurs contra Catalunya, compartís una bandera republicana espanyola a les xarxes, però que avui hagi votat en contra de declarar Lleida 'ciutat republicana'.