Plataforma per la Llengua ha rebutjat les sentències dictades aquest dimarts pel Tribunal Constitucional sobre diverses lleis del Parlament. "Són un atac directe contra la llengua catalana", ha denunciat en un comunicat l'organització no governamental que treballa per a promoure el català. Ho veuen com una "rebaixa" dels drets lingüístics dels catalanoparlants.

El Tribunal Constitucional va pronunciar-se aquest dimarts contra part de la llei del codi de consum, la llei del cinema, la llei d'acollida de persones migrades i la llei audiovisual de Catalunya. Des de Plataforma per la Llengua critiquen que "en alguns punts de les sentències, el TC actua com un òrgan legislatiu, en lloc de fer-ho com un tribunal".

En aquest sentit, l'ONG considera "indispensable" que les lleis afectades "mantinguin la seva essència pel que fa als drets lingüístics dels catalanoparlants". Enfront d'aquesta ofensiva del TC, en el comunicat manifesten que "només un estat propi i una clara implicació ciutadana garantiran que el català i els parlants del català gaudeixin dels mateixos drets que tenen comunitats lingüístiques europees de dimensions similars".