La història es repeteix una onada darrera una altra. Mentre que la majoria de comunitats i països reaccionen amb només restriccions davant l'augment de contagis i l'arribada de la nova variant òmicron, Madrid va a la seva

La gran mesura que aplicarà el govern d'Isabel Díaz Ayuso és, simplement, regalar 1 test d'antígens -només un- a cada madrileny. Segons publica Eldiario.es, aquesta mesura es farà en col·laboració amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Madrid a les gairebé 3.000 oficines de farmàcia repartides per la regió. Només caldrà presentar la targeta sanitària i retirar la prova d'antígens. 

A més d'un únic temps per tota la temporada de Nadal seria possible preguntar-se: Què més planeja el govern madrileny? Per ara, res més. Sense restriccions per Nadal. No es contemplen mesures horàries o tancaments de sector. Un cop més Ayuso es vol imposar com la guardiana de la llibertat, al preu que faci falta. 

Oferint a altres territoris

Si el fet de no prendre gairebé cap mesura per contenir la pandèmia ens és familiar de la gestió d'onades anteriors d'Ayuso, que es posin cop exemple a seguir és encara més familiar. 

La comunitat que té més positius d'òmicron confirmats per al moment i que no planeja fer gairebé res al respecte s'ofereix a ajudar a la resta. En una visita a l'hospital Enfermera Isabel Zendal, on ha anunciat el seu curt pla per fer front a la nova onada de la covid, ha ofert el personal sanitari del centre a qualsevol comunitat que ho necessiti. "Si algun pacient en algun racó del món ho necessita", ha assegurat la presidenta madrilenya. 

En l'anunci de les mesures contra la sisena onada a més del test d'antígens per habitant i l'oferta a tot el món dels recursos madrilenys, Ayuso ha informat que allargarà els contracte covid a més de 10.000 sanitaris. Una mesura més palpable que les anteriors proposades per la presidenta. 

Més alarmes pel rumb d'Ayuso

La manca de mesures sanitàries per part del govern d'Ayuso en plena pandèmia mundial ha preocupat a molts dirigents, però en els darrers dies no ha estat el principal focus de crítica a la presidenta de Madrid. 

Contràriament al que va passar a Andalusia, el PP d’Isabel Díaz Ayuso ha pactat amb Vox els pressupostos per a la Comunitat del 2022, els primers en tres anys. L’acord dels comptes inclouen 13 mesures, entre elles una auditoria dels costos i les subvencions a centres de menors estrangers no acompanyats (MENA), més gratuïtat en l’educació de 0 a 3 anys mitjançant xecs i la reducció de la despesa en duplicitats de càrrecs de la comunitat. Un dels punts inclou que no s’acceptarà cap esmena.

 

 

Imatge principal: Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, presentant la campanya de Nadal / Europa Press