El Partit Popular, sota la batuta d'Alberto Núñez Feijóo, ha creat una nova fundació anomenada Reformismo21, amb l'objectiu d'atreure talent i experiència per donar "un valor afegit a la política en general i al PP en particular". Entre els múltiples fitxatges de la fundació hi ha l'exministre d'Indústria i Exteriors i qui va ser líder del PP català, Josep Piqué. Tot just després del seu fitxatge, Piqué s'ha referit a quins han de ser els objectius de Feijóo al capdavant del PP, i creu que el seu repte no és diferent del que va perseguir Aznar. Creu que el PP ha de "tornar a concentrar el vot del centredreta" i demana oferir, a més, propostes "inclusives" als catalans, perquè l'independentisme no torni a "emergir".

Així ho afirma en una entrevista a El Mundo on ha exposat unes línies d'actuació envers Catalunya enfocades a "millorar el finançament", donar més peixet als catalans per deixar l'independentisme "hivernant". L'exministre creu que el moviment està ara fora de combat i si el PP torna a governar a Espanya tornarà a "emergir". Per evitar que l'independentisme torni a guanyar força, Piqué proposa fer "ofertes en positiu" als catalans. "El moviment està hivernant i si governa el PP veurem com intenten tornar a emergir. Llavors serà el moment de fixar els límits, fer ofertes en positiu i inclusives i intentar convèncer a la gran majoria dels catalans que la pertinença a Espanya no és un mal negoci sinó just el contrari: un bon negoci per a Catalunya", ha afirmat.

Per plantejar aquest millora del finançament de Catalunya, Piqué no descarta el pacte fiscal. "És una expressió que per a alguns significa el concert i el contingent com a pas previ a la independència, i per a uns altres, millorar el sistema de finançament, cosa en la qual crec que tots podem estar d'acord. Les comunitats autònomes donen la majoria dels serveis que interessen als ciutadans: ens convé a tots que siguin ben finançades i fa massa anys que hi ha el mateix sistema", ha afirmat. També, seguint en la mateixa línia, ha afirmat que un estat federal és una idea que "no ha d'espantar". "Molts països civilitzats són estats federals. Això no ens ha d'espantar. El límit és que això no impliqui el que els independentistes anomenen construir estructures d'estat", ha explicat.

La nova fundació del PP també fitxa a Toni Nadal

Toni Nadal, oncle i exentrenador de Rafa Nadal, ha fitxat pel PP. Concretament, els populars han reclutat el mallorquí per a la nova fundació que posaran en marxa en un futur pròxim. Es tracta d'un fitxatge que no és cap sorpresa, ja que el vincle de part de la família amb la dreta espanyolista és més que conegut. L'entitat estarà dirigida per l'expresident de Renfe i exdirector executiu de la Fundació d'Estudis d'Economia Aplicada (FEDEA), Pablo Vázquez, amb l'objectiu principal "d'atreure talent i experiència" per aportar un "valor afegit a la política en general i el PP en particular".

El president del partit, Alberto Núñez Feijóo, ha parlat de Toni Nadal en un comunicat i ha dit que valora "especialment la seva àmplia experiència en la gestió esportiva i la seva ferma defensa dels valors d'esforç i capacitat". L'entrenador de tenis va començar la seva trajectòria en el club de Manacor, on va arribar a ser director. Ha treballat durant 27 anys amb el seu nebot i actualment és director tècnic esportiu de la Rafa Nadal Academy.