Diverses seus del Partit Demòcrata (PDECat) i d'ERC han aparegut amb diverses pintades a les portes d'entrada, l'endemà de les detencions de tres dels cinc militants independentistes citats per l’Audiència Nacional per la crema de fotos del rei Felip VI el passat 11 de setembre. Al local dels demòcrates d'Horta-Guinardó s'ha pogut veure una guixada en què s'amenaça de mort el conseller d'Interior, Jordi Jané, i la portaveu del PDECat, Marta Pascal. "Ho pagareu", assegura el text, juntament amb una figura d'un penjat.

La portaveu del Govern i vicepresidenta del PDECat, Neus Munté, ha expressat la seva condemna i rebuig a l'acte vandàlic i ha assegurat que es tracta "d'actituds intolerables en un país que aspira a ser lliure". Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha apuntat que l'acte és "impresentable, indecent, injust i covard". Davant d'aquest atac, els demòcrates ja han anunciat que presentaran una denúncia.

A més d'aquesta pintada amenaçadora, n'han aparegut dues més a l’entrada de la seu de CDC, on ja n'hi havia diverses: “PDECat botiflers” i “culpables”, diuen les pintades que estan acompanyades de dues estelades. Per si això no fos suficient, qui ha perpetrat aquest acte també ha fet impactar un contenidor contra la seu dels demòcrates. D'altra banda, la seu d'ERC al districte s'ha llevat amb una pintada que demana la dimissió de Jané i que titlla els republicans de "covards".

El diputat de la CUP Albert Botran ha volgut calmar la situació en demanar que la prioritat dels independentistes sigui "mirar endavant i la solidaritat". Ha proposat que no es doni més importància a les pintades, que ha qualificat de "provocació".

No és el primer cop

Fa un parell de setmanes, els locals dels demòcrates i els republicans a l’Hospitalet de Llobregat ja van aparèixer amb els següents missatges, respectivament: "No hi haurà pau per als traïdors. Això és Espanya" i "Que tornin els GAL". Aleshores, el portaveu del PDECat a l’Ajuntament de l’Hospitalet, Jordi Monrós, va condemnar les mostres de “violència i coaccions” a qualsevol partit i va apuntar que defensar la democràcia i el referèndum "no és de traïdors".