Francisco Nicolás Goméz Iglesias, més conegut arreu d'Espanya pel seu sobrenom el Petit Nicolás, que va prendre d'un dels grans personatges de la literatura francesa, torna als jutjats. En aquest cas, aquest personatge que fa saltar a la fama després de portar una doble vida com a estudiant de dret i alhora fent-se passar per una personalitat important amb contactes polítics influents, una mentida per esmunyir-se en els cercles més exclusius de la societat madrilenya, Francisco Nicolás serà jutjat per intentar estafar un empresari. No és el primer cop, probablement tampoc l'últim, que aquest jove ha de passar pels jutjats des que va saltar a la fama l'any 2014 pels seus escàndols, i de fet, ja ha estat condemnat: el 2021, va rebre la seva primera condemna a un any i nou mesos de presó i una multa de 2.700 euros per falsificar un DNI i que un amic seu li fes les proves de selectivitat. També el 2021 va ser condemnat per un delicte d'usurpació de funcions públiques i un altre de suborn, tot i que se li va aplicar un atenuant per "anomalia psíquica". A banda d'aquests dos, també va ser jutjat el 2018 per calúmnies contra el CNI. 

Ara, arranca un nou judici a l'Audiència de Madrid en què la Fiscalia demana sis anys de presó pel Petit Nicolás per, presumptament, estafar un empresari. Amb tot, aquest mai no el va arribar a denunciar, ja que no s'havia sentit estafat per aquest conegut personatge, que utilitzarà aquest fet per defensar-se. Aquest judici ja és el quart de Francisco Nicolás, que va ser arrestat per primer cop el 2014 després que saltessin totes les alarmes, acusat de fer-se passar per col·laborador del govern espanyol, en aquell moment governat pel PP de Mariano Rajoy i de la Casa Reial en l'any de l'abdicació del rei Joan Carles I i en què Felip VI va passar a ocupar el tron del seu pare. Aquesta estafa a un empresari va provocar l'inici d'una investigació que acabaria amb totes les mentides del Petit Nicolás, que es feia passar per la mà dreta de molts polítics i persones influents per obtenir favors.

Es va fer passar per assessor de vicepresidència  

Concretament, en el judici que comença avui, Francisco Nicolás s'asseurà al banc dels acusats per fer-se passar un assessor del govern espanyol davant l'empresari Javier Martínez de la Hidalga, a qui hauria demanat diners a canvi d'una intermediació en la venda d'una finca a Toledo. Podemos és acusació popular en aquest judici i al Fiscalia demana sis anys de presó per un delicte de falsedat en documents oficials, usurpació de funcions públiques i estafa, encara que ja ha tornat els 25.000 euros que li va donar l'empresari, a qui li va arribar a demanar 300.000 euros per fer d'intermediari. El Petit Nicolás, però, recorda que aquest home mai no es va sentir estafat i tampoc el va denunciar, motiu pel qual no entén perquè ha anat a judici. 

Abans d'entrar al judici, ha assegurat que l'afronta amb "ànim i força", a la seva arribada a l'Audiència de Madrid, desitjant que tot plegat acabi tant abans com sigui possible, recordant que és un cas que arrossega des de fa 8 anys, el 2014. En aquest sentit, el seu advocat ha destacat també que les acusacions contra el Petit Nicolás no es mantenen perquè ningú no es va sentir estafat, encara que ell es fes passar per un membre del govern espanyol. Des de la Fiscalia, però, recorden que l'acusat, per fer creure a l'empresari la seva enganyifa, va llogar vehicles d'alta gamma de color negre i fins i tot un conductor. A més, signava documents falsos amb els logos de Casa Reial o el CNI, que havia aconseguit via internet. En realitat, però, en aquella època era només un estudiant de dret que havia accedit a la seva plaça també via una estafa per la qual ja ha estat condemnat. 

L'espectacle del Petit Nicolás a Ribadeo 

Probablement, un dels casos més recordats d'aquest estafador que després dels escàndols que va protagonitzar es va acabar convertint en un personatge popular als platós de televisió i fins i tot ha participat de programes de telerealitat, és quan va escampar rumors per Astúries sobre una possible visita del rei Felip VI. Llavors, sense la confirmació real de la Casa Reial, tot el municipi es va començar a preparar per a aquesta il·lustre visita, amb dispositius de seguretat inclòs. Concretament, Nicolás es va fer passar per un enllaç entre el govern espanyol i Casa Reial, per intentar enganyar un empresari de la zona. Això li va costar tres anys de presó, i ara es podria repetir l'escenari, tot i que el jove ja ha recorregut.