La decisió de la justícia alemanya de deixar en llibertat el president Carles Puigdemont ha provocat que diverses personalitats hagin demanat la investidura del president. La periodista Pilar Rahola ha fet una piulada contundent: "Ni dubtes, ni vacil·lacions, ni ambigüitats. Ara investidura de Carles Puigdemont. No hi ha excuses".

En una línia molt semblant s'ha expressat el filòsof Xavier Antich que en un missatge a Twitter ha instat a anar "a per totes". Antich considera que ara s'ha d'investir el president, exigir la posada en llibertat immediata dels presos polítics "segrestats per l'estat espanyol" i fer tornar els exiliats. "Ja no ens alimentem de molles", sentencia a la xarxa. 

La justícia alemanya va deixar finalment en llibertat el president i va descartar que hagués comès un delicte de rebel·lió. L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein, al nord d'Alemanya, va descartar el delicte de rebel·lió en la petició d'extradició a Espanya del president Carles Puigdemont i el va deixar en llibertat sota una fiança de 75.000 euros mentre estudia si l'extradeix a l'Estat espanyol perquè sigui jutjat només per malversació.