Can Dündar, un periodista represaliat pel totalitari president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, ha sortit en defensa de Jordi Sànchez i Jordi Turull. En una piulada publicada aquest diumenge, Dündar ha explicat que els dos líders independentistes han iniciat una vaga de fam "per protestar contra la discriminació dels tribunals espanyols" i ho ha denunciat. De fet, Dündar ja havia sortit diverses vegades en defensa dels presos polítics catalans.

"El món està perdent la consciència: líders catalans empresonats sota l'acusació de rebel·lió per haver defensat la independència de Catalunya són a la presó un any sense acusació. Ara fan vaga de fam a la presó per protestar contra la discriminació dels tribunals espanyols", ha escrit. 

El mes de maig de 2016, Can Dündar va ser condemnat a una pena de presó d'entre 15 i 20 anys pel Tribunal Suprem turc per "espionatge", després que el seu diari publiqués unes imatges que mostraven l'enviament d'armes de Turquia a Síria. Aquell mateix any, Dündar es va exiliar a Europa, mentre que Turquia l'ha continuat processant per rebel·lió. Actualment, el règim d'Erdogan reté la dona del periodista al país.