El més que repetit "no comment" (sense comentaris) que utilitza la Comissió Europea (CE) cada vegada que se li pregunta sobre el procés català, irrita els periodistes, també els internacionals. Així ho va fer palès aquest dimecres un periodista francès durant una roda de premsa del portaveu de la CE. 

Després que el portaveu comunitari, Margaritis Schinas, reiterés a preguntes dels periodistes que no té "cap posició, comentari o opinió" a fer sobre Catalunya; el periodista va demanar el torn de paraula i va qüestionar aquesta actitud.

"Estic sorprès per la seva resposta sobre que la Comissió no opina sobre temes constitucionals individuals dels estats membres. Sobre Polònia van tenir una opinió", va criticar, en referència als durs comentaris que la CE va fer durant el debat de reforma constitucional polonesa. Davant de la reiteració de Schinas sobre el fet que no té cap comentari a fer en relació amb el tema, el periodista va insistir i li va preguntar directament: "Per què ha decidit que els temes constitucionals espanyols no requereixen cap opinió de la Comissió?"

La reacció del periodista va arribar després que el portaveu fos preguntat pel debat al Parlament sobre l'aprovació de la llei del Referèndum i sobre si Brussel·les hauria d'ajudar a buscar una solució negociada a la situació. Va ser aleshores quan el portaveu comunitari va dir que no pot valorar "qüestions de dret constitucional" dels estats membres. "La nostra opinió és ben coneguda, no ha canviat, no tenim cap posició, comentari o opinió sobre qüestions de dret constitucional dels nostres estats membres", va remarcar el portaveu.