Desapareix a Colòmbia la periodista espanyola Salud Hernández mentre realitzava una investigació sobre l'eradicació dels cultius de coca a la regió colombiana de Catatumbo. Segons publica el diari El Mundo, on col·laborava la reportera, la periodista podria haver estat segrestada per la guerrilla colombiana de l'Exèrcit d'Alliberament Nacional.

Una possibilitat que també apunten diversos mitjans locals. No obstant, l'ELN no s'ha pronunciat sobre el succés i les autoritats, de moment, tampoc han atribuït el segrest a cap grup. Segons les informacions facilitades pel diari colombià El Tiempo, per al qual també treballava, Hernández va arribar dimecres al municipi de El Tarra per realitzar la seva recerca i hauria desaparegut durant el dissabte.

De fet, el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha anunciat a través del seu compte oficial a Twitter que ha ordenat les autoritats buscar amb "prioritat i dedicació" la periodista.

Precisament, el Ministeri de Defensa colombià ha informat que les autoritats es troben realitzant les activitats necessàries per donar amb el parador de la periodista, i que de moment no es confirma que estigui en mans de la guerrilla. Segons el comunicat, la periodista es trobava fa 20 dies realitzant un treball de camp en El Tarra, al nord de Santander; i durant la tarda d'ahir diumenge es van conèixer les primeres informacions sobre la possible desaparició de la columnista.