El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha afirmat aquest primer de gener que l’any 2024 és "de progrés, d'exigència, de guanyar drets i llibertats”. “Comencem un 2024 amb grans reptes per a Catalunya i el món, però amb l'energia i la determinació d'assolir-los”, ha assenyalat aquest dilluns en un missatge a la xarxa social X (antic Twitter), per afegir que “treballem per un any de progrés, d'exigència, de guanyar drets i llibertats, posant el millor de nosaltres mateixos perquè tot sigui possible”.

Precisament, el president de la Generalitat ha indicat, en una entrevista a l’ACN, que espera tancar un pacte ampli “al més aviat possible” per poder aprovar els pressupostos del Govern i que aquests puguin entrar en vigor entre finals de gener i principis de febrer. “No s’ha de retardar excessivament gaire”, ha afirmat el president, tot i que ha avisat PSC, Junts, comuns i la CUP que “posar moltes línies vermelles pot impossibilitar un acord”. Cal tenir present que Esquerra Republicana de Catalunya, després de la sortida de Junts del Govern, governa en solitari amb una minoria parlamentària de 33 diputats que l’obliga a buscar socis per poder aprovar els comptes per al 2024 i, així, arribar al final de la legislatura el 2025.

En aquest sentit, Aragonès s’ha mostrat satisfet perquè considera que el Govern “ja té la feina feta” i que si fos per ell, els comptes es podrien aprovar immediatament al Consell Executiu i portar-los després al Parlament. Però el president vol que el Govern els aprovi després de tancar un pacte que asseguri la majoria parlamentària. El president de la Generalitat aspira que pugui haver-hi “un ampli acord” al Parlament, com ha succeït durant aquesta legislatura, en la que “hi ha hagut pressupostos nous cada any”. Per això, la seva intenció és que "en poques setmanes” s’accelerin “les converses", i ha reiterat la "plena disponibilitat" del Govern per facilitar als grups parlamentaris tota la informació que necessitin sobre projectes i continguts. Segons el president, els partits ja tenen a les mans la informació "més important", per la qual cosa, Aragonès confia que l'acord no s'endarrereixi gaire: "Necessitem que s'executi aviat".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!