Malauradament l'episodi d'incendis anirà per llarg. Amb aquesta franquesa s'ha expressat aquest dilluns el president de la Generalitat, Pere Aragonès, després de visitar el centre de comandament de l'incendi del Pont de Vilomara i Rocafort, des d'on ha constatat una afectació "molt rellevant"  que no s'havia vist fins ara en altres incendis d'aquesta magnitud sobre els habitatges: "Fem una crida a la ciutadania a extremar la prudència avui i els dies que venen. Anirà per llarg, les condicions fan que les properes setmanes el risc sigui elevat", ha dit en una atenció als mitjans.

 

🔴🔥 Incendi del Pont de Vilomara, prop de Manresa
 

🚒 Actualització: estabilitzat l’incendi del Bages
 

 

El president de la Generalitat ja va estar en contacte el diumenge amb representants locals de la zona de l'incendi, i ha estat la tarda d'aquest dilluns quan ha comparegut acompanyat també del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Aragonès ha volgut traslladar el suport a les persones que treballen en les tasques d'extinció, i ha destacat que la prioritat del Govern també és fer suport a les famílies que han vist afectats els seus habitatges: "Els serveis d'emergència hi són, estan actuant amb tots els efectius disponibles. Volem fer una crida a la ciutadania a extremar la prudència avui i els dies que venen", ha insistit.

 

Reunio Bombers Pere Aragones Joan Ignasi Elena incendi Pont Vilomara / Bombers
Visita de Pere Aragonès al comandament de l'incendi de Pont de Vilomara / Bombers

Aragonès ha donat pas al conseller d'Interior, que ha actualitzat informacions sobre l'incendi, assegurant que "gran part" ja ha estat estabilitzada i que esperen contenir-lo totalment durant les properes hores. Elena ha detallat que la part esquerra del foc està estabilitzada i que el repte del dilluns per la tarda és fer-ho amb la part dreta.

El foc de moment ha afectat tres urbanitzacions, hi ha desenes de cases afectades i s'ha desallotjat prop de 200 persones. A més, la petició de confinament segueix vigent en diverses zones: "Això va per llarg, hi ha una extrema calor persistent en el temps. Demà passat baixen una mica les temperatures, però seguiran estant per sobre de les temperatures normals. Això implica seguir amb tots els dispositius de seguretat i emergència, i amb tots els voluntaris", ha dit el conseller, seguint la línia de les paraules el president de la Generalitat.

El cap de Bombers de la Generalitat, David Borrell, ha celebrat els avenços fets fins ara a la zona però ha avisat que encara hi ha llocs de l'incendi on no s'està treballant i que es podria produir alguna flama: "Queden dues hores crítiques, a partir d'un parell d'hores la situació canviarà i valorarem la possibilitat de donar l'incendi per estabilitzat", ha manifestat.