El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s'ha pronunciat sobre l'esborrany que s'ha fet públic de l'informe en què treballa l'Eurocambra sobre l'ús de Pegasus contra independentistes. A través de les seves xarxes socials, Aragonès ha remarcat: "En una democràcia no s'espia a l'adversari polític". El president ha insistit que "cal arribar al fons de la qüestió per justícia i dignitat política". 

TUIT Aragonès Pegasus

Aragonès ha remarcat en el seu tuit que l'Eurocambra reconegut que "65 independentistes van ser espiats per l'Estat espanyol", un nombre major als 18 reconeguts per l'Estat. En el seu missatge, el president afegeix: "El motiu? Treballar per la llibertat del nostre país". 

El Govern celebra l'informe de l'Eurocambra sobre Pegasus

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera d'Exteriors i Unió Europea, Meritxell Serret, s'ha sumat a la celebració del reconeixement de l'entitat europea. "Celebrem el toc d’atenció que s’ha fet a l’Estat espanyol", ha afirmat Serret en nom del Govern. La consellera, com prèviament ha fet el president, ha subratllat el fet que l'Eurocambra reconeix més afectats pel cas Pegasus que el mateix Estats Espanyol

A més, ha destacat que l'informe reconeix una situació que fa temps que es denuncia des del Govern: la manca de col·laboració de l'Estat. L'informe preliminar del comitè ha lamentat la "poca informació aportada fins ara" per l'executiu espanyol sobre l'espionatge i assenyala que el govern espanyol va ser "probablement" el primer comprador a la Unió Europea del programari d'NSO. "Sempre hem denunciat la poca diligència de l'Estat", ha recordat la consellera. 

Serret ha exposat que l'Executiu català està pendent per conèixer les conclusions definitives de l'Eurocambra, i com se'n concreten les propostes. "Pel Govern no és un cas tancat. És un cas greu de vulneració i d'atemptat contra els drets fonamentals i polítics", ha sentenciat la consellera. En el seu moment el cas Pegasus va suposar un trencament entre la Generalitat i l'Estat, sobre això Serret ha remarcat:  "No renunciarem mai al diàleg i la negociació".

La querella de Pere Aragonès, ara a l'Audiència Nacional

La querella que va posar Aragonès contra el CNI i NSO Grup el mes de juliol estava fins ara al jutjat d'instrucció 29 de Barcelona, però a partir d'ara s'ha traspassat a l'Audiència Nacional. Així, la Generalitat podrà actuar com a acusació particular com a part perjudicada, en comptes de fer-ho com a acusació popular.