El vicepresident català, Pere Aragonès, ha considerat que el nou president del govern espanyol, Pedro Sánchez, té "moltes oportunitats" per fer gestos d'acostament amb Catalunya. En una entrevista aquest dilluns en TV3, ha indicat que pot traslladar als polítics presos a presons de Catalunya ja que és una decisió que depèn d'Institucions Penitenciàries, i la Fiscalia General de l'Estat podria demanar el seu alliberament: "No li estem demanant res que no pugui fer".

A més, ha apuntat que també "té l'oportunitat de no posar traves" a la restitució de lleis socials aprovades pel Parlament que el PP va recórrer davant de i Tribunal Constitucional.

"Esperem que tingui prou marge de maniobra, com van tenir els seus antecessors encara que decidissin no aprofitar-ho. Li correspondrà a ell resistir-se a una dreta espanyola que quan està en l'oposició és molt dura", ha alertat sobre el president socialista.

Traspàs amb Junqueras

Aragonès ha explicat que dimarts anirà a la presó d'Estremera per fer el "traspàs de carteres" amb l'exvicepresident del Govern Oriol Junqueras, amb qui ha dit que s'ha comunicat setmanalment i de qui espera rebre consells per a aquesta nova legislatura.

Preguntat per la republicana Marta Rovira, actualment a Suïssa, ha dit que mentre es troba "regularitzant la seva situació" al país és molt activa als òrgans interns d'ERC i participa fins i tot en reunions a nivell regional i comarcal.