Catalunya és una destinació turística segura. aquest és el missatge que ha llançat avui el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, que ha demanat a la ciutadania catalana recolzar el sector i "bolcar-se en la recuperació" econòmica i social de país. Aquesta crida arriba el primer dia de la fase de represa del coronavirus.

Aragonès, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, han visitat l'Hotel Catalonia de Barcelona, que va ser utilitzat com a hotel medicalitzat per atendre pacients amb la Covid-19. "És moment de tornar a vèncer i recuperar la quotidianitat", ha dit el vicepresident, que ha fet una crida a fer-ho amb "prudència i responsabilitat".

64 hotels Covid-19

Aragonès ha insistit que ara "ha arribat l'hora de refer l'economia del país i la nostra vida quotidiana". Per aconseguir-ho, ha d'abrigallar el sector turístic, que és "clau" i ha contribuït a pal·liar la crisi de la Covid-19 posant a tot Catalunya 64 establiments a disposició de la batalla contra el virus. D'aquests, 30 han estat "extensions" dels hospitals catalans i 34 més han acollit a professionals sanitaris o han servit per passar quarantenes: en total s'han efectuat 54.000 pernoctacions en aquests espais, segons ha informat Vergés.

Aragonès ha dit que Catalunya té a dia d'avui capacitat per efectuar 18.000 proves PCR diàries i ha defensat que el sistema sanitari català té la suficient capacitat per fer front a eventuals rebrots. Vergés ha aprofundit en el fet que ara Catalunya "està molt més preparada que abans" per fer front a noves "onades" de contagis, doncs a més de l'"aprenentatge" dels últims mesos compta amb la "capacitat diagnòstica suficient".