El Mobile World Congress (MWC) ha donat el seu tret de sortida amb la presència de tota mena d'autoritats, entre les quals es trobava el rei espanyol Felip VI, qui no ha estat rebut per Pere Aragonès, president de la Generalitat, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona. Els dos polítics han declinat participar en la salutació protocol·lària a l'arribada del Borbó al recinte firal. Aragonès i Colau tampoc van participar el diumenge en la recepció i el besamans al rei al sopar inaugural de l'esdeveniment, com és habitual, però després van coincidir en una sala i van compartir taula presidencial.

Tot i aquesta negativa, tant Aragonès, com Colau, han saludat i s'han fotografiat amb el monarca just després de la benvinguda i la salutació protocol·lària. Totes les autoritats que han participat en la inauguració han estat presents en una reunió en què se'ls ha presentat de primera mà diverses novetats que es presentaran aquests dies. Al final de la sessió, que s'ha prolongat durant uns 40 minuts, ha tingut lloc la foto de família en què totes les autoritats han posat al costat de Felip VI, flanquejat per Sánchez i Aragonès.

A més de Colau, situada a la segona fila, a la imatge també hi han participat la vicepresidenta primera del govern central i ministra d'Afers Econòmics, Nadia Calviño; el president de Fira, Pau Relat; l'ambaixadora dels Estats Units a Espanya, Julissa Reynoso, i John Hoffman, conseller delegat de la GSMA, la patronal dels operadors de telefonia mòbil i organitzadora de l'MWC.

 02A0460

Fotografia conjunta de les autoritats que han participat en la inauguració del Mobile World Congress 2023. Foto: Montse Giralt

Felip VI al MWC

Un cop ha acabat la reunió i la fotografia en família, Felip VI ha continuat la meva visita al MWC pel seu compte. El Borbó ha recorregut alguns dels expositors del congrés i, juntament amb Calviño i Colau, ha visitat els pavellons de GSMA, Espanya, Mobile World Capital Barcelona, Orange, Telefònica i Vodafone. El monarca tornarà aquesta tarda a la fira per visitar més expositors. 

Per altra banda, Pedro Sánchez també té plans aquesta tarda: reunir-se amb la consellera delegada d'Orange, Christel Heydemann, i amb el director d'Operacions de Meta, Javier Oliván. Pel que fa al president Aragonès, planeja inaugurar al migdia l'estand de Catalunya amb el conseller d'Empresa, Roger Torrent, i reunir-se amb companyies internacionals presents al congrés.

El MWC se celebra des d'aquest dilluns fins dijous al recinte Gran Via de Fira de Barcelona i preveu reunir més de 80.000 assistents, 2.000 expositors i 1.000 ponents en 240.000 metres quadrats.