1. Aznar: "Han guanyat els secessionistes"

L'expresident espanyol José Maria Aznar ha aprofitat el resultat electoral per carregar contra Mariano Rajoy i la seva posició davant les eleccions catalanes. En un comunicat de la FAES difós aquest 28 de setembre, Aznar sentencia que "les eleccions les han guanyades els secessionistes" i que el procés català "continuarà".

2. Majoria silenciosa pelet 'indepe'

El director de l'empresa Feedback i doctor en Sociologia Jordi Sauret analitza les dades dels nous votants en unes eleccions municipals. Segons Sauret, s'han acostat a les urnes 435.000 catalans d'aquest perfil, dels quals el 38% ha optat per Junts pel Sí i la CUP i un 62% per partits unionistes. La conclusió, per Sauret, és clara: la majoria silenciosa no era tan unionista com molts es pensaven.

3. L'altre 27S de Mariano Rajoy

4. Demana processar l'ambaixador a Itàlia

El portaveu d'Afers Econòmics i membre de la direcció d'ERC, Pere Aragonès, s'ha fet ressò de la suposada tupinada que l'ambaixador espanyol a Roma hauria perpetrat el 27-S. Aragonès no s'ha estat de demanar el seu processament.

5. Els bastions d'Unió

Unió Democràtica de Catalunya ha quedat fora del Parlament. Ara bé, si es posa la lupa als resultats concrets, els fidels de Josep Antoni Duran i Lleida tenen dos bastions on han tret el percentatge més alt de vot. Un, el districte de Sarrià-Sant Gervasi, on van assolir el 7,32% dels vots; i l'altre, Sant Cugat del Vallès, amb un 4,36% dels vots emesos. Curiosament, són dues zones on la renda per càpita és de les més altes de Catalunya.

6. Llei de Consultes, carta amagada

La CUP vol negociar "desobediències". Un pack que inclou, a més de la llei Wert o els desnonaments, la llei de Consultes del Parlament suspesa pel Tribunal Constitucional. Així ho recorden els nous diputats cupaires. Un text que la CUP considera transcendental perquè "exerceix la sobirania". Una funció que pot implicar, fins i tot, la celebració d'un referèndum "sí o sí".

7. "Franco arrasa a Madrid"

El blog de la manifestació feixista a Madrid la nit del 27-S. Un dels participants a la manifestació penja el seu perfil a Linkedin i es descobreix que treballa, curiosament, a la COPE.

8. PACMA: no ens comptin

Anaïs Arranz, coordinadora de Barcelona del PACMA, assegura que la independència no "els preocupa especialment". “No ens posicionem ni en el sí ni en el no, no ens preocupa gaire. No hi ha cap dels dos costats que ens pugui seduir més. És el fet que veiem que pugui donar més oportunitats a una Catalunya més ètica", ha assegurat en declaracions a RAC1. Ara bé, deixen clar que en cas que s'hagin de posicionar, escollirien l'opció que garantís més drets per als animals.

9. StarWars, la BSO cupaire

Curiositat buscada a la roda de premsa de valoració de la CUP de resultats del 27-S. L'endemà de les eleccions els sis diputats ofereixen una roda de premsa al Casino l'Aliança del Poblenou de Barcelona. Entren a la sala i, per acompanyar-los, posen la Marxa Imperial de StarWars. D'ironia, que no en falti.

Postres de músic

L'unionisme assegura que Catalunya es trenca, la sismologia li dóna la raó? /// En tot cas, els científics deixarien de banda el xoc català per una possible topada entre Mercuri i la Terra. /// Les rates prenen Madrid, serà un senyal de l'apocalipsi independentista?