L'editorial Ara Llibres ha reunit al llibre 'Per la llibertat' cartes obertes dels presos polítics sobiranistes i consellers cessats i a l'estranger, així com les que els han dirigit escriptors i periodistes catalans.

"Rebre una carta sempre és un raig de llum. Més encara quan s’està en captiveri, lluny de casa. Els catalans sentim com una ofensa col·lectiva la presó dels nostres representants legítims i dels líders de la nostra societat civil" ha assegurat l'editorial en un comunicat. 

Al llibre hi participen personatges de referència com Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Toni Comín, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Carles Mundó, Clara Ponsatí, Montse Bassa, Txell Bonet, Jordi Borràs, Josep Maria Fonalleras, Anna Forn, Núria Iceta, Albert Om, Lluís Puig, Carles Puigdemont, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sánchez, Meritxell Serret, Jordi Turull, Eva Piquer, Gabriel Rufián, Josep Santesmases, Xavier Sardà o Toni Soler entre molts altres.

L'editorial ha eliminat la pàgina 155

Ara llibres ha decidit suprimir la pàgina 155 de tota l'edició dels seus llibres. El número, per tant, no apareixerà en tots els llibres que la cooperativa publiqui mentre durin les mesures aplicades per aquest article de la Constitució Espanyola que representa, segons la pròpia editorial, un cop d’estat a les institucions i al govern de Catalunya.

"La Cultura no pot quedar al marge d’una situació d’anormalitat democràtica com la que estem vivint. Per això, aquest gest que fem des de la cooperativa Som Ara Llibres se suma a moltes altres iniciatives del món cultural per rebutjar la injustícia que és l’article 155 i reclamar l’alliberament dels presos polítics." denuncia l'editorial catalana.