Pedro Sánchez es reunirà amb Xi Jinping a la Xina la setmana vinent, segons ha anunciat aquest dimecres el mateix govern espanyol. Ha sigut el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, qui ha confirmat en una entrevista a la Cadena SER que el president espanyol es trobarà amb el seu homòleg xinès durant la visita d'Estat que realitzarà al país asiàtic els dies 30 i 31 de març. Tot, després que aquesta setmana Xi s'hagi reunit amb Vladímir Putin a Moscou i hagin parlat del pla xinès per a la pau entre Rússia i Ucraïna.

Bolaños ha valorat positivament la visita oficial i el "pes indubtable" del Sánchez "en el món". "La Xina té un paper clau en la seva possible mediació a la guerra d'Ucraïna", ha recordat. I és que el motiu del viatge és la pròxima presidència espanyola de la Unió Europea, en el segon semestre de l'any. Així ho ha defensat el ministre, que també ha destacat que la visita serà important "des del punt de vista econòmic i comercial" — ja que el president espanyol es reunirà en el Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic amb altres mandataris i empreses estatals "que tenen inversions a la Xina".

Feijóo, Von der Leyen i Sánchez a la UE

Justament, la pròxima presidència espanyola de la Unió Europea ha sigut un dels temes que han tractat aquest dimecres Alberto Núñez Feijóo i Ursula von der Leyen. Això és així fins al punt que el líder del PP ha reclamat més "informació" i "consens" per part de Sánchez, entre altres afers. "He compartit amb ella la nostra preocupació per qüestions de política nacional, el ferm compromís amb Ucraïna i el nostre suport a l'ingrés de Suècia i Finlàndia a l'OTAN", ha dit Feijóo en una piulada.

Tornant a la Xina, Bolaños ha explicat que ha sigut Xi qui ha convidat Sánchez. "El president xinès ha convidat Pedro Sánchez a visitar la Xina. El viatge es produirà la setmana vinent", ha indicat. A més, ha afegit que "la Xina té un paper clau en la seva mediació a la guerra d'Ucraïna i la visita del president del govern espanyol és una visita molt important que posa en valor el pes d'Espanya en les relacions internacionals". L'última reunió entre ambdós es va produir el passat novembre del 2022, durant la cimera del G-20 que es va celebrar a Bali (Indonèsia). Ara, l'agenda exterior de Sánchez està ben plena: la cimera de la UE a Brussel·les, la cimera iberoamericana a Santo Domingo (República Dominicana) i... la reunió amb Xi a la Xina.