El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reiterat el compromís contra la corrupció per part del seu executiu i ha afirmat que la lluita contra la corrupció "ha de ser implacable, vingui d'on vingui i caigui qui caigui". "Davant els qui obstaculitzaven l'acció de la justícia per dificultar investigacions que els afectaven, com va passar durant l'administració del Partit Popular, avui hi ha col·laboració absoluta amb la justícia per arribar fins al final", ha indicat Sánchez aquest dissabte a Ferraz durant l'obertura de la Internacional Socialista, on també ha intervingut Isabel Allende.

D'aquesta forma, Sánchez ha destacat la transparència i la col·laboració del seu govern amb la justícia durant els sis anys que porta el PSOE en el poder, unes paraules que coincideixen en temps amb la investigació vinculada a la venda de mascaretes entorn de Koldo García, assessor de l'exministre José Luis Ábalos.

Recorda la moció de censura a Rajoy

Partint de com va començar el govern de coalició, Sánchez ha destacat de l'anterior executiu "la corrupció", que finalment el va apartar del poder mitjançant una moció de censura. "Un govern que va néixer, a més, de la necessitat d'eliminar la corrupció de l'anterior administració del govern del Partit Popular i que ha fet, a més, la seva exemplaritat, la seva bandera," ha indicat el president.

És per això que Sánchez ha remarcat que "davant els qui emparaven la corrupció, expulsaven qui denunciava, transparència absoluta avui i el que la fa la paga". A més, ha destacat que igual com ho ha estat durant els últims sis anys de mandat, "així continua sent durant aquests pròxims quatre anys". "Una exemplaritat absoluta, total, que no entén de colors," ha postil·lat.

Ábalos es defensa

Aquest mateix dissabte, l'exministre de transports, exsecretari d'organització del PSOE i actual diputat socialista, José Luis Ábalos, ha afirmat estar "sempre a la disposició del partit". De fet, ha subratllat que la seva possible dimissió pel cas Koldo serà determinada per l'organització: "Pensaré la dimissió amb el meu partit, no perquè m'ho demani el PP. No estic acusat de res".

A més, el portaveu del PSOE al Senat, Juan Espadas, ha defensat l'actuació del seu partit amb "llum i taquígrafs" en les investigacions a Koldo García, exassessor de José Luis Ábalos, reiterant la seva disposició a col·laborar amb la Justícia i denunciant que "qui la faci, que la pagui".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!